CV

Historierne

Jeg har altid elsket historier. I skolen forsvandt jeg i dybe dagdrømme, bare et blad bevægede sig udenfor vinduerne. Siden forsvandt jeg i bøgernes verden og blev spået en fremtid som forfatter. Måske det var de forkætrede tegneserier, der beseglede min skæbne til billedernes verden? Måske man bare kan fortælle så mange flere historier med et enkelt billede, end man kan med tusinder af ord?
I mange år sloges jeg med ideen om, at skulle skildre verden, med dens uretfærdigheder, absurditeter og øredøvende skønhed. Rejsen var lang, og bragte mig til fjerne lande og til mødet med inspirerende og interessante mennesker. Om det var på opgaver i vandkants-Danmark i starten af ’90-erne for Ugebladet Hjemmet, til BZ-demonstrationer i ’80-erne for Ugeavisen København, med Prins Joachim på rejser for Care i de sidste tyve år - eller de tusinder af virksomhedsportrætter, jeg efterhånden er manden bag. Mødet med mennesket er den afgørende faktor. Udfordringen i på få minutter at hive en fotogen facet ud af et ukendt menneske, der måske er utryg ved konfrontationen med kamera og lys.

Fotografiet

Over 30 år efter jeg i trods og i mangel på lærerplads lod mig moms-registrere som fotograf, er fotografiet spændende som aldrig før. Den digitale udvikling gør, at vi kan fange øjeblikket og hinanden i versioner, der langt overgår, hvad jeg har oplevet på film. Vores forventninger til hinandens fotografiske fremtoning, har aldrig været større - og paletten af muligheder har aldrig været bredere. I min verden, er en fotografering aldrig en given størrelse. Hvert møde unikt og mit mål er at mit billede, skal reflektere netop det unikke.
I dag ser jeg mig mere som historiefortæller end som en fotograf, der kan puttes i portræt- eller dokumentar-kassen. Kameraet er min skrivemaskine, studiet mit ubeskrevne ark. Verden min legeplads. Jeg arbejder med alle virkemidler for at gøre mine billeder levende, dybe, organiske - og mine portrætter skal helst fremstå som inkarnationen af arketyper. Derfor arbejder idag udfra min catchline: It's all about quality - Tales through photograpy.

Projekterne

Livsbilledet
Portrætter, der skal hænge i direktionsgangen til evig tid eller leve videre i familien længe efter vores tid. Til den slags portrætter bruger jeg lang tid på mødet med kunden og på sammen at udarbejde et koncept for billedet. Det er vigtigt for mig, at kunden føler sig set af mig og at man kan genkende sig selv i min version.

Firma-portrættet
Her skal den portrætterede passe ind i et overordnet koncept - lys, baggrund, udtryk. Men skal også kunne lide det, som vi sammen får frem på skærmen. Alt efter omfang skydes den slags billeder hos kunden - og jeg bruger tid med hver enkelt til at vælge præcis det billede, hvor den portrætterede kan finde sig selv.

Det personlige portræt
- er det billede, vi alle har brug for, men aldrig får lavet -en investering i dig selv.

Reportage-fotografiet
Som ung var mit store idol udi fotografering Henri Cartier-Bresson, og jeg øver mig stadig i at fange øjeblikket, der ikke kan tages om. Og som ikke kræver det store udstyr, men derimod en indre rastløs rytme.

Personlige projekter
Lige nu arbejder jeg med forskellige personlige projekter - billeder fra Refshaleøen, hvor jeg har holdt til de sidste fire år. Drømme-billeder. Facetterede portrætter af engagerede mennesker. Digitalisering af negativer fra min s/h-tid i firserne. Nogle billeder vil finde deres vej som prints, der kan købes fra denne hjemmeside. Nogle vil blive til udstillinger. Og en stor del vil helt sikkert havne i mine dybe arkiv-kasser. Vigtigst for mig er også at lege frit med mit medie uden der er krav til et produkt.

Herlufsholm

For access to Herlufsholm image-blog click here.